Sunday 15 August 2010

Kiire suvine ahjukana




kogus 4-le
ajakulu 5min pluss küpsetamiseks umbes 1h10min
434kcl/ports

1,6-kilone broiler
1 poolitatud sidrun
2-3 sibulat
tüümiani või rosmariinioksad või loorberileht
tilli
2sl oliivõli
1pk vahukoort
Väikseid porgandeid
soola,pipart

Kuumuta ahi 200kraadini.Seo kanal jalad kokku ja tosta lind ahjupannile.Pista kana kehaõõnsusesse sidrunipoolik,poole sibula tükid ja mõned ürdid.Maitsesta korralikult nii seest kui väljast(soola,pipra ja/või kanamaitseainega.Nirista peale pool õlist.Küpseta rinnafilee allpool,30 min.
Keera kana õrnalt ümber,lisa vajadusel vett(et tekiks pärast kastme jaoks vedelik.kanale nirista peale ülejäänud oliivõli.Lisa pannile ka ülejäänud sibula tükid,porgandid.Maitsesta vedelik soola,ürtidega,pipra ja tilliga.Küpseta ahjus edasi u30min.
Tõsta uuesti kana välja,kasta seda praeleemega,maitsesta veel rinnaosa. Lisa veele vahukoor.Pane ahju veel 10ks minutiks.
Jahuta natuke ja serveeri koos ahju või keedukartuliga :)

Head isu!


No comments:

Post a Comment