Monday 30 August 2010

Lihapirukad




TAIGEN:
250ml piima
25g pärmi
2tl suhkrut
soola
100g margariini
450g jahu


LIHATÄIDIS:
500ghakkliha
hakklihamaitseaine
Soola
pipart
3muna
3 pisemat sibulat

PEALE:
määrimiseks muna
seesamiseemned


VALMISTAMINE:
Valmista pärmitaigen ja lase kerkida.
Vahepeal tee lihatäidis.Keeda munad.Koori ja tükedla sibul,sega hakkliha kausis ühtlaseks.. Laota ahjuplaadile hakkliha-sibula segu, puista üle hakklihamaitseainega,soola ja pipraga , pane veidi vett. Pane ahju 200 kraadi juurde umbes 10-15 minutit. Ära lase hakklihal pruuniks ja kõvaks minna! Ahjust võttes pane köögikombaini.lisa ka keedetud,kooritud munad, surista ühtlaseks massiks,kui pole köögikombaini käepärast siis võib ka saumiksriga seda teha.
Võta üks osa tainast ja rulli lahti, lõika pikkupidi 3-4 cm ribad, iga riba keskele pane lihatäidist. Tee nii kõigiga. Tõsta ühel ribal kaheltpoolt taigen keskele kokku vajuta kinni, nii et tekiks ühtlane "vorst", mille ümber on taigen. Siis tõsta sobiva pikkusega (vajadusel lõika) "vorst" küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri munaga ning puista seesamiseemnetega üle. Lõpuks lõika väikesteks suupärasteks pirukateks. Tõsta veidi eraldi, et nad kokku ei jääks. Nii tee ka teistega. Pane ahju 220 kraadi juurde nii kaua kui pirukad on kuldsed.


Hästi maitsev suutäis :)

No comments:

Post a Comment