Thursday 5 August 2010

šašlõkk äädika marinaadis



See on siis traditsiooniline sealihasaslõkk äädikamarinaadis,mis on meie pere lemmik,eriti minu :) kasutan seakaelakarbonaadi,kuna siis jääb liha mahlasem ja ei tasu ehmuda ära äädikast,mida arvatakse et kuivatab liha,tegelikult ei kuivata,liha jääb mõnusalt mahlane ja maitsev!

Vaja läheb:

u2,5kg seakaelakarbonaadi
Mugulsibulat(kogus oleneb oma soovidest,mina panen pigem rohkem,sest aegajalt nokin lihtsalt marinaadist sibula välja/söön ära)
2 pakki Santa Maria saslõki maitseainet
3-5spl toiduõli
2-3spl suhkrut
maitse järgi soola ja pipart
Äädikat-niipalju et lõpuks jääks marinaad mõnusalt äädikane,kuna liha tõmbab päris palju endasse.
Vett-niipalju et kataks ilusti liha.


Lõika liha parajateks kuubikuteks. Lisa saslõki maitseaine-sega. Lisa viilutatud või tükeldatud sibul ja sega.Lisa toiduõli,suhkur,sool,pipar ja sega. Nüüd lisa äädikas,esialgu vähem,pärast saab juurde panna,kalla peale vesi,nii et kataks liha ära,sega ja siis maitse-kui vaja saab lisada kõike juurde! Nagu juba eespool ütlesin teen mina suht kange marinaadi,et liha tuleks mõnusa maitsega. Soovi korral võib ka peenestatud tilli lisada marinaadile !
Seista võiks liha marinaadis 2-3 päeva enne grillimist.

Head isu!

No comments:

Post a Comment