Thursday 5 August 2010

Kiire Hapukurk




Hapukurki võib purki panna kas kohe söömiseks või säilitamiseks.

Vaja läheb:
1,5 kg pisemaid värskeid kurke või ka suurmaid kurke viilutatuna
1,2l vett
15 mustsõstralehti
3 kirsilehte
3 tilliõisikut või punt tillivarsi
1 küüslauk
3sl soola
2sl suhkrut

Võta kolmeliitsine purk ja vooderda selle põhi mustsõstralehtedega ning lisa ka paar kirsilehte.Lao peale kiht kurke,siis jällegi mustsõstralehed ja tillioksad ning puhastatud küüslauguküüned.Säti neile uus kiht kurke ja suru ülejäänud lehed kurkide vahele.Aja vesi keema ja jahuta pisut enne,kui lisad soola ja suhkru. Lahusta maitseained hoolega ja maitse soolvett selleks ,et saaksid vajadusel soola-suhkrut juurde lisada. Vala vesi kurkidele nii ,et kõik kurgid oleks paetud ja jäta paariks päevaks toatemperatuuril laagerduma.Kui kurgid on kaks-kolm päeva laagerdunud,pane purgile kaas peale ja tõsta külmkappi.Need kurgid on söömiseks valmis :)

Head Isu!

No comments:

Post a Comment