Thursday 16 September 2010

Täidetud pannkoogid


Maitsev soolane suutäis :)
Vaja läheb:

Taigen:
5 dl piima
2½ dl nisujahu
½ tl soola
2 muna
50 margariini

Täidis:
400 g hakkliha(kasutan enamjaolt kanahakkliha aga ka vahest seahakkliha)
2 tükeldatud sibulat
2 küüslauguküünt
1 pk jülmutatud juurviljasegu(mais-hernes-porgand)
1 sl sinepit
3 sl ketshupit
u 100-150g keedetud riisi(ei pea panema,aga mina olen alati lisanud)
riivjuustu
soola
jahvatatud pipart
paprikapulbrit
liha üldmaitseainet
sidrunipipart
basiilikut
küüslaugusoola

Peale:
riivjuustu

Valmistusviis

Kalla kaussi pool piima kogusest, lisa sool ja jahu ning mikserda ühtlaseks taignaks. Siis lisa ülejäänud piim, mikserda ja jäta taigen paisuma niikauaks kui vamistad täidise.
Prae hakkliha pannil. Lisa sibulat ja küüslauguküüned (hakitult). Maitsesta maitseainetega, lisa sinep ja ketshup. Lisa külmutatud juurviljasegu,mille mina eelnevalt purustasin köögikombanis. Jäta hauduma nõrgal kuumusel umbes viieks minutiks.
Pane praeahi 250°C peale soojenema.
Nüüd lisa pannkoogitaignale munad ja sulatatud margariin.Pane pannile õli ja aja kuumaks.Tõsta kulbiga taigen pannile ja küpseta kuni taignapind on kuiv. Siis keera ringi ja küpseta teist poolt vaid hetk. Sega taigent alati enne pannile tõstmist, et jahu ei vajuks põhja!Tavaliselt sellest taignakogusest saan 6-7 pannkooki.
Jaota sega võrdseteks osadeks(niipalju kui tuli pannkooke) ja tõsta siis pannkoogi keskele ühe reana , raputa peale riivjuustu ja keera rulli. Pane rullid tihedalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Rullidele raputa veel peale riivjuustu ja küpseta ahju keskosas umbes 10-15 minutit. Kõrvale võid pakkuda juurvilja-aedvilja segu.
HEAD ISU!



No comments:

Post a Comment